Blogi

Miten jääprinsessasta tuli nukkuva kaunotar!
Julkaistu: 07.03.2014
Uuden näyttelykokonaisuuden suunnittelu alkaa yleensä siitä että missä kuvataan ja milloin. Alussa minulla on visio siitä mitä haluan kertoa kuvillani. Tässä vaiheessa ei tule mieleenkään että jokin asia voisi mennä pieleen koska suunnitelmani on niin hyvä ja kattava.
Syksyllä suunnitellessani kuvauksia en uskonut niiden kaatuvan sääoloihin, vaan kuinkas kävikään. Ei talvea, ei lunta, ei talvisia miljöökuvauksiakaan. Olin kuitenkin sopinut Elinan kanssa jääprinsessa ja lumihiutale kuvauksista hänen ”hiihto”loman aikana. Meikkaaja oli varattu. Puku oli tilattu. Kaikki oli valmiina kuvauksiin vaan ei lunta. Ei yhtään talven tuntua helmikuussa. Ei auttanut muu kuin varasuunnitelma jota ei ollut!

Miljöön sijaan jouduinkin turvautumaan studion keinoihin luoda talvista tunnelmaa. Onneksi on olemassa meikki ja meikkaaja. Näiden avulla saatiin pohja jolla voin toteuttaa visioitani. Elinan meikki onnistui loistavasti. Kiitos Ulla Ahtiainen, ( www.makeupatelje.fi )!

Studiossa kuvaukset alkoivat ajatuksella jäätä voi yhdistää kuvaan jälkikäteen. Lumihiutalekin saatiin mukaan korun muodossa. Korun jonka Kultaseppä Laura Nissi( www.kultaseppanissi.fi ) on tehnyt. Kaunis ja herkkä aivan kuten mallinikin.

Nukkuva kaunotar on ajatus hetkestä kun nuoruus on kauneimmillaan. 17-vuotiaana on neito kauneimmillaan, sanotaan jo vanhassa sananlaskussakin. Totta tässäkin tapauksessa sillä Elina on juuri kyseisessä iässä. Ah jäädäpä tuohon kauneuteen.

Prinsessa Ruusunen satu kertoo 100 vuoden unesta. Tässä lumotussa unessa kun ei mikään muutu. Maailma, jossa elämme, muuttuu koko ajan kiihtyvällä vauhdilla. Siksi kai kaipailen joskus muuttumattomuuteen. Tätä yritän päivittäin todentaa valokuvauksen keinoin. Kuva, jonka luon hetkessä, säilyy muuttumattomana hyvinkin tuon 100 vuotta. Niin tietysti mikäli materiaalit, jolle kuva on tehty, sallivat sen.

Seuraava kuvausaiheeni on kevät . Toivon ja luotan että kevät tulee valoisana ja herkän sävyisenä maisemana kuvien pohjaksi.
Lemmikit kuvaan 4.-8.2.2014!
Julkaistu: 24.01.2014
Lemmikkien kuvaaminen studiossa on yleistynyt vauhdilla. Valokuvaajan pitkän urani aikana olen saanut kuvata käärmeitä, kaneja, koiria ja kissoja studiossa.
Lemmikkien kuvaaminen studiossa on yleistynyt vauhdilla. Valokuvaajan pitkän urani aikana olen saanut kuvata käärmeitä, kaneja, koiria ja kissoja studiossa. Luonnossa kuvattujen eläinten myötä lista kasvaa vielä monella eläinlajilla. Yleisimmin kuvaan lemmikkejä yhdistettynä lapsi-, muoto- ja perhekuviin. Lemmikki kun on mitä suurimmassa määrin perheen jäsen.

Kiira, Tetti ja Bindi-koira kuvattiin elokuussa viime vuonna. Lopputuloksena oli kuvia yhdessä, erikseen ja myös taulukollaasi Bindistä ja perhosista. Hauskaa oli kuvauksessa kiitos kaikille!

Joulun alla perheensä kanssa kuvassa studiollani käynyt Muru esiintyi rotunsa mukaisesti tilanteessa edukseen. ( Lue lisää ) Muru on vielä pentuikäinen, vähän ujo koira. Varovaisten alkuhetkien jälkeen tuttavuutemme syveni ja sain pari iloista suukkoakin kuvauksen lomassa.

Kuvasin Murua myös ilman perhettä. Lemmikin kuvaamisen onnistuminen on yhteistyötä omistajan kanssa. Makupalat, lelut yms. houkutuskeinot ovat hyvin käyttökelpoisia silloin kun halutaan saada malli olemaan paikoillaan tai tekemään jotain. Kuvaustilanteessa lemmikin motivoiminen on hyvin tärkeää. Kiitos Muru, Tarja ja Sami hauskasta kuvaushetkestä Studio Alfassa!

Helmikuu on kuukausista lyhin silti se saattaa tuntua pitkältä ja tapahtumaköyhältä.( http://fi.wikipedia.org/wiki/Helmikuu ) Ehdotankin seuraavaa mukavaa toimintaa. Helmikuussa viikon ajan kuvaan vain lemmikkejä. Tarkat päivät ovat 4.-8.2.2014. Kuvausaikoja päivää kohden on vain 4 kpl joten kannattaa olla nopea ja varata aika ritva@studioalfa.fi tai puh. 040-5040919.

Vaikka koirat ovat ehdottomasti yleisimmin studiollani vierailevia ja ihania kuvattavia, minun on aivan pakko lopettaa tämä kirjoitus kahteen kissan kuvaan. Kuvakollaasi Miru-kissasta joka on rodultaan Itämainen pitkäkarva ( http://www.kissaliitto.fi/kissarodut/kategoria-iv/itamainen-pitkakarva ) sekä kooste 12 kissan kodista. Kissat ovat enemmän kuin tervetulleita kuvaan!!!